Monday, October 1, 2012

Armas tangorahvas!

Mul on hea meel teatada, et lõpuks jõudis Maret sinnamaale, et 18.09.2012 registreeriti mittetulundusühing Tango de Maret, mille eesmärgiks on (väljavõte põhikirjast):

2.1. ühistegevuse kaudu algatada, korraldada ja toetada tegevusi, mille sisuks on Ladina-Ameerika kultuuri tutvustamine Eestis, sealhulgas
2.1.1. koolituste (sh keelekoolituste), seminaride, kontsertide ja muude ürituste korraldamine;
2.1.2. Ladina-Ameerika kultuuriga seotud külaliste Eestisse kutsumine ja nende külastustuste korraldamine;
2.1.3 kaasa-aitamine Ladina-Ameerikat tutvustavate ürituste tutvustamisele ja turundamisele.
2.2 propageerida ettevõtmisi, mis on suunatud eetiliste tõekspidamiste väärtustamisele, Eestis elavate erinevate rahvuste kultuurilise dialoogi toetamisele ja kultuurilise sallivuse suurendamisele ühiskonnas;
2.3. toetada ühistegevusele suunavate ideede realiseerumist.



Eelpoolnimetatud sündmuse pidulikuks tähistamiseks on Maret ettevõtnud järgmist:

27.oktoobril kell 16.00 esilinastub Eestis (tegelikult kogu Põhja- ja Ida-Euroopas) kinos ARTIS (www.kino.ee) 2011.aastal valminud mängufilm "Tanguero" . Piletid müügis alates 2.oktoobrist. Film on hispaaniakeelne ehk siis kuuleb mahedat Argentiina hispaania keelt, eesti- ja ingliskeelsete subtiitritega. Kuuleb palju ilusat tangomuusikat ja näeb kaunist tantsu.

Lühidalt filmist:

"Tangoõpetaja Omar on sunnitud isa haiguse tõttu koheselt tagasi pöörduma sünnilinna Buenos Airesesse. Möödunud on 26 aastat ja palju on muutunud. Nii linn kui ka inimesed selle keskel. Kuid kas on? Äkki on Omar ise võõrsil elades kaotanud kontakti juurtega, kaotanud tango iseenda südames?  Lapsepõlvesõbra Veronicaga võetakse ette tõeline katsumus - osaletakse tango meistrivõistluste eelvoorus. Kohtudes pereliikmete ja sõpradega meenuvad ideaalid ja elu põhiväärtused ning Omar jõuab päriselt koju.

Filmi võib pidada "sissejuhatuseks argentiina tangosse", sest kontsentreeritult antakse edasi tango põhitõed. Tõelise Tantsu kuldreeglid, mis kehtivad ka päris elus. Sest tango on elu ja elu, see pole muud kui tango."

Filmi koduleht asub aadressil - http://www.tangueromovie.com/eng/index.html, säält leiad ka treileri.

Põnevamaks muudab sündmuse asjaolu, et selleks puhuks sõidab Itaaliast kohale filmi režissöör ja produtsent ja üks stsenaristidest ühes isikus - Emanuele Persico. Ja üritust austab oma kohalviibimisega Argentina suursaadik T.E. Hr. Roberto Daniel Pierini.

Aga see pole veel kõik. Samal õhtul toimub Grand Milonga algusega kell 20.00 aadressil Kreutzwaldi 24. Õhtu teeb eriliseks umbes tunniajane vestlusring filmi režissööri, tema assistendi ja saadikuga tangost, filmist, elust jne. Ootan aktiivset osavõttu. Milonga on täis üllatusi, pileti lunastanute vahel loositakse välja nii mõndagi põnevat ja ... kõiki üllatusi ei saa ette ära rääkida.

Pilet milongale maksab 10 eurot, kellel ukse pääl ette näidata kodune küpsetis, tuleb toime 5 euroga.

Küsimused, ettepanekud, arvamused kas telefonil 5222724 või aadressil argentiinatango@gmail.com või FB-s (Maret Laanes, Tango de Maret)

No comments:

Post a Comment